29.7.2022 - 21.8.2022
Galleria Ars Libera Maaherrankatu 3, Kuopio

Anneli Holmström & Co: MEMBRANE

Kuva: Galleria Ars Libera

Näyttely MEMBRANE on tulos kuvataiteilija Anneli Holmströmin, äänitaiteilija Joakim Finholmin ja runoilija Janette Ayachin yhteistyöstä, jossa yhdistyvät eri mediamuodot kuten filmi, installaatio ja ääni. Tämä näyttely Kuopion Galleria Art Liberassa on jatkumo taiteilijoiden vuonna 2019 pandemian aikana alkaneelle yhteistyölle, jossa vuonna 2020 valmistunutta videoteosta on täydennetty uusilla teoksilla. Oman alansa keinoja käyttäen nämä kolme taiteilijaa ovat alustanaan pitäneet membraania, puolinäkyvää solukalvoa, jonka kautta he ovat monitieteellisesti kuvanneet tätä erikoista aikaa. Vuoden aikana taiteilijat käsittelivät jälkikäteen yksilön sekä yhteisöjen kertomuksia haavoittuvuudesta ja suojautumisesta johtuen sosiaalisesta eristäytymisestä. Taiteilijoiden intuitiivisen työskentelyn tuloksena teos kutoo yhteen filmin täydellisestä eristäytymisestä, jossa biologinen ja digitaalinen maailma törmäävät kuvaamaan yksilön omia ajatuksia ns. lockdownista. Välttäen suoraa käännöstä teos kutsuu katselijan tekemään omia tulkintojaan teoksen runokokoelmasta kuten Ayachi lausuu ”Wake up the maestro in our cell self, spirit self stands on guard. Stand back from yourself, this tissue between regions.”

MEMBRANE videoteosta on aikaisemmin esitetty Edinburgh/Fruit Market Gallery, Oulu/Galleria Pimento Kokkola/Galleria Artista. Seuraavaksi esitys siirtyy Helsinkiin Galleria Yö. Esitys Kuopiossa Galleria Art Liberassa on ensimmäinen Kuopiossa. Videoteokseen on nyt lisätty Anneli Holmströmin tekemä installaatio.

Videoteoksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Anneli Holmström, samoin rekvisiitta on hänen käsialaansa. Joakim Finholm on tehnyt äänitehosteet ja editoinnin videoon. Runoteoksen on kirjoittanut ja sen myös lukee runoilija Janette Ayachi. Videon tekemisen ovat mahdollistaneet Svenska Kulturfonden ja Platforms New Normal commissions.

Liput: Ilmainen Sisäänpääsy.

Ei tapahtumia.