Ke 25.1. klo 19:00 - 20:30
Kino Kuvakukko Vuorikatu 27, Kuopio

Antti Lötjönen Quintet East

Kuva: Kuopio Jazz & Blues ry

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen lähtee kiertueelle oman yhtyeensä kanssa tammi-helmikuussa 2023. Yhtye esiintyy ympäri Suomea 20.1.-4.2.2023. Antti Lötjönen Quintet Eastin toisen levyn ”Circus/Citadel” julkaisee We Jazz Records.

Quintet Eastin miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa on aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla ja rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn tammikuun 2023 kiertueen alla.

“Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa.”

Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta ja mm. Tampere Jazz Happeningissa 2020 loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on.

Antti Lötjönen Quintet East
Antti Lötjönen kontrabasso
Verneri Pohjola trumpetti
Mikko Innanen baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni