To 17.6. klo 20:00 - 21:00
Kuopion tuomiokirkko Suokatu 22 A, Kuopio

Kesän iltamusiikki | Debussy: L’enfant prodigue, Tuhlaajapoika

Kuva: Kuopion tuomiokirkkoseurakunta

Kuopion tuomiokirkko. Yksinäytöksinen oopperakantaatti L´enfant prodigue (Tuhlaajapoika) on Claude Debussyn (1862–1918) romanttissävyinen nuoruudenteos, jolla hän voitti arvostetun Prix de Rome -palkinnon vuonna 1884. Kuopion tuomiokirkon esityksessä L´enfant prodigue kuullaan Ilpo Laspaksen ainutlaatuisena urkusovituksena. Laspas on käyttänyt sovituksensa pohjana Debussyn sovituksia ja orkestroinut sen uruille sopivaksi. Hän on kuunnellut useita eri versioita ja pyrkii olemaan uskollinen alkuperäiselle orkestraatiolle sekä sointiväreille. Urkusovitus on aina ainutlaatuinen, sillä urut ovat erilaisia. Sovitukseen vaikuttavat useat seikat, kuten soitin ja sen soinnilliset ominaisuudet, akustiikka sekä balanssi laulajien kanssa.

Tuhlaajapojan tarina on Raamatusta tuttu kertomus tuhlaajapojan kotiinpaluusta. Edouard Guinandin libreton keskeisiä teemoja ovat tuhlaajapojan ja vanhempien väliset suhteet, sukupolvien väliset ristiriidat, rakkaus ja anteeksianto. Tuhlaajapoika, Azaël (Ville Salonen), muuttuu hylkiöksi jätettyään kotinsa maallisten ilojen vuoksi. Lopulta hän palaa katuvana kotiinsa, jossa hänen vanhempansa Lia (Ilona Jokinen) ja Siméon (Henri Tikkanen) ottavat hänet rakastaen vastaan kaiken anteeksiantaen. Teoksessa on aarioita, duettoja ja tertsettejä sekä instrumentaaliosuuksia. Esitys kuullaan konserttiversiona.

Ranskalaisessa illassa kuullaan lisäksi César Franckin (1822-1890) musiikkia.

Liput: Ohjelmat 15 € | opiskelijat, eläkeläiset ja muut alennusryhmät 10 €.

Ei tapahtumia.