Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.
Aika
To 5.10. klo 19:00
Paikka
Kreatorio Kuninkaankatu 21, Kuopio
Järjestäjä
Kreatorio

Maija Anttila & Jonathan Nagel: Way Over Time

Maija Anttila & Jonathan Nagel: Way Over Time
Kuva: Sergei Haudring / Co Broerse

Maija Anttilan (bassoklarinetti, efektit) ja Jonathan Nagelin (kontrabasso, efektit), soitossa yhdistyvät minimalistiset äänimaisemat, vyöryvät äänimassat, matalat murinat ja perkussiivisten äänien laaja kirjo. Kokonaisuudessa läpipääsemättömät tekstuurit vuorottelevat lähes pysähtyneiden suvantojen kanssa, mutta pysähtyessäänkin musiikki sykkii ja hengittää kuin elävä organismi, jatkuvasti kehittyen. Kaksikon soitto on kiireetöntä ja teeskentelemätöntä, välillä karkeaa ja raivokasta, ja se vie kuulijansa matkalle tuntemattomaan maailmaan.

Kaksikon toukokuussa 2023 julkaisema debyyttialbumi Way Over Time syntyi syksyn 2020 aikana, kun ensimmäinen korona-aalto Amsterdamissa alkoi helpottaa ja ihmiset saivat taas tavata toisiaan. Maija ja Jonathan tapasivat treenikämpällä useita kertoja usean viikon ajan, päästivät soittimensa ääneen ilman ylimääräisiä sanoja ja sopimuksia ja tallensivat kaiken. Tästä katarttisesta purkauksesta valikoitui Way Over Time -albumin läpeensä improvisoitu sisältö, joka kypsyi kovalevyllä vielä pari vuotta ennen astumistaan päivänvaloon ajattomana vinyylipainoksena sekä digitaalisena julkaisuna.

Liput: 5 €

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa