Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2022.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
Ke 7.12.2022 klo 16:30 - 18:30
Paikka
Kuopion museo Museokatu 1, Kuopio
Järjestäjä
Kuopion museo, Kuopion pääkirjasto ja OMPELUSEURAT
https://kuopionmuseot.fi/tapahtumat

OMPELUSEURAT – Parsintapaja ja otteita näytelmästä tulviva paratiisi

OMPELUSEURAT – Parsintapaja ja otteita näytelmästä tulviva paratiisi

Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko tarjoaa vinkkejä ja tukea kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. Tule mukaan opettelemaan yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Mitä sinä voisit tehdä tai mitä voisimme tehdä yhdessä? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kantissa Kuopion museon monitoimi- ja työpajatilassa. Luennot ja tekeminen vuorottelevat! Joka toinen kerta on Kestävä perintö -luento, jonka päätteeksi aiheesta keskustellaan vielä yhdessä. Joka toinen kerta OMPELUSEURAT, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan. Jokaiselle kerralle on oma teema - paikalla ohjaajia neuvomassa ja kannustamassa. Lisäksi työskentelyn lomassa päästään nauttimaan ekologisuutta ja luontosuhdetta käsittelevästä elävästä taiteesta.

Kuopion kaupunginkirjaston asiantuntijat ovat koostaneet myös jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kantin kestävä keskiviikko syksyllä 2022:

7.12. OMPELUSEURAT – Parsintapaja ja otteita näytelmästä tulviva paratiisi

Tule korjaamaan käsin villavaatteita - parsimaan sukat tai korjaamaan neuleen resorit. Ohjaamassa ja jakamassa vinkkejä luova korjaaja Jaana Kurttila sekä vertaiskorjaaja Meri Elonheimo. Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan, kun korjauspajassa on tilaa. Paikanpäältä löytyy villalankoja, parsinneuloja ja parsintasieniä parsimiseen.

OMPELUSEURAT-esityssarja tarjoaa tällä kertaa otteita näytelmästä tulviva paratiisi (harhautunut sinfonia). Kirjoittanut Thomas Köck ja suomentanut Merja Sainio.

Lisätietoja OMPELUSEUROISTA Instagramista.

Tapahtumat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa