Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2022.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
7.5. - 18.9.
Paikka
Kuopion taidemuseo Kauppakatu 35, Kuopio
Järjestäjä

Osmo Monto (1938-2019) – Kasvokkain

Osmo Monto (1938-2019) – Kasvokkain
Kuva: Osmo Monto, Koe n:o 56011, 1976. Kuva: Titus Verhe.

Kuopion taidemuseo saa huhtikuussa 2022 mittavan taidelahjoituksen edesmenneen iisalmelaisen kuvataiteilijan Osmo Monton (1938–2019) puolisolta, Sirkka Montolta.

Osmo Monton taiteellinen tuotanto on vaikuttava. Hän teki merkittävää työtä myös Pohjois-Savon taiteen kehittäjänä ja uudistajana.

Lahjoituksen pohjalta Kuopion taidemuseossa avautuu 7.5. Kasvokkain -näyttely, jonka keskiössä on taiteilijan kantaaottava tuotanto. Sota-ajan kokenut Monto pyrki taiteellaan muuttamaan maailmaa humaanimpaan suuntaan.

Helmikuussa 2022 eurooppalaiseen arkeen astui sota, kylmine kasvoineen. Osmo Monton ajattomat taideteokset reagoivat tämän hetken maailmantapahtumiin ja osoittavat vahvuutensa inhimillisyyden puolestapuhujana.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa