Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.
Aika
8.2.2023 - 16.4.2023
Paikka
Kuopion taidemuseo Kauppakatu 35, Kuopio
Järjestäjä

Sara & Co.

Sara & Co.
Kuva: Erik Enroth, Lukeva nainen, 1948, Sara Hildénin Säätiö. Kuva: Jussi Koivunen.

ti-su 10 - 17, ke 10-19
ma suljettu

Sara & Co. -näyttelyssä esittelemme suomalaisia modernisteja ja abstraktin taiteen edelläkävijöitä Kuopion taidemuseossa. Sara Hildén (1905–1993) keräsi merkittävän taidekokoelman, jonka kotipaikka on Sara Hildénin taidemuseo Tampereella. Hän oli menestynyt liikenainen, mutta taiteenkeräämisessä häntä ohjasi intohimoinen suhde kuvataidetta kohtaan.

Näyttelyn teoksista suurin osa kuuluu Kuopion taidemuseon kokoelmiin. Niiden tekijät ovat samoja taiteilijoita, joiden teoksia Sara Hildén keräsi kokoelmaansa. Esillä on muun muassa Göran Augustson, Eva Cederström, Mauno Hartman, Outi Heiskanen, Kimmo Kaivanto, Ahti Lavonen, Juhani Linnovaara ja Kain Tapper. Erityisessä roolissa Hildénin kokoelmassa on taidemaalari Erik Enroth, jonka kanssa Sara Hildén oli naimisissa vuodet 1949–1963. Näyttelyssä nähdään Erik Enrothin teoksia sekä Kuopion taidemuseon kokoelmista että Sara Hildénin taidemuseosta.

Näyttelyn yhteydessä Kuopion taidemuseo järjestää Sara Hildén -aiheisia tapahtumia. Torstaina 16.2. klo 18 tutkija ja taidehistorioitsija Anna Kortelainen luennoi Sara Hildénistä Kuopion taidemuseossa. Sunnuntaina 19.2. klo 13 elokuvateatteri Kuvakukossa esitetään dokumentti Sara Hildenistä ja näyttelijä Virpi Rautsiala haastattelee ohjaaja Pia Andellia.

Liput: 10€ / 6€
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Museokortti 76 €

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa