Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on jo mennyt.

Aika Mennyt
Su 25.9. klo 15:00
Paikka
Valoharju Kurkimäentie 10, Vehmasmäki

Sivulliset

Sivulliset
Kuva: Teatteri Aulis

Sivulliset on biofiktiivinen esitys, joka vie katsojat matkalle menneeseen, suomalaisen kultakauden kulttuurielämään ja sen kääntöpuolen arkipäivään. Esityksen keskushenkilöt ovat Suomalaisen Teatterin näyttelijätär Saimi Swan ja valokuvaaja Adele Sallin, jotka jäivät maamme historiaan kuuluisien miestensä, Eero Järnefeltin ja Viktor Barsokevitschin, vaimoina. Teatteri aulis kertoo nyt historian toisin, naisten näkökulmasta.

Eletään syksyä 1887 Kuopiossa. Nuori näyttelijätär Saimi kohtaa ansioituneen valokuvaajan ja liikkeenharjoittajan Adelen. Heillä kummallakin on intohimonsa ja haaveensa oikeudesta hyvään elämään, jota rajoittaa ajan laki ja ajatusmaailma, joka avioliiton keinoin kieltää naista harjoittamasta ammattia tai hallitsemasta omaisuuttaan. Esitys tuo esiin samoja toiseuden ja sukupuolisen syrjinnän teemoja, mitä naiset nykyäänkin vielä kohtaavat. Näytelmän naiset käyvät keskustelua kaikesta siitä: naisena olemisesta, taiteesta ja identiteetistä, työnteon oikeutuksesta, sekä työn ja perheen yhdistämisestä tai sen mahdottomuudesta.

Sivullisten tarinan kertominen on merkityksellistä paitsi historiallisesta näkökulmasta, myös osana keskustelua naisen asemasta yhteiskunnassa – nyt ja menneisyydessä.

Liput: Peruslippu 25 €, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 22 €, lapset 15 €. Esitystä ei suositella alle 13-vuotiaille. Maksutavat käteinen, pankkikortti ja MobilePay.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.