Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on jo mennyt.

Aika Mennyt
18.2.2022 - 22.5.2022
Paikka
VB-valokuvakeskus Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
Järjestäjä

Susanna Majuri: Rakkaus

Susanna Majuri: Rakkaus
Kuva: Susanna Majuri: Kultakolikot, 2009 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

18.2.-22.5.2022
ti-pe 12-18
la-su 10-16

Susanna Majurin (1978–2020) retrospektiivinen näyttely Rakkaus kokoaa yhteen teoksia Majurin koko uran ajalta: esillä on sekä hänen tunnetuimpia töitään että harvoin nähtyjä varhaisteoksia.

Majuri rakensi valokuvia ihailemiensa ja rakastamiensa asioiden avulla. Teoksillaan Majuri loi vahvoja maailmoja ja kutsui katsojan kuvittelemaan vaihtoehtoisia todellisuuksia; kukin Majurin teos on ikään kuin katkelma satua tai ääneen kerrottu uni.

Keskeisiä elementtejä Majurin teoksissa ovat vesi, vahvat värit, pohjoinen luonto ja mallit, jotka esiintyivät lavastettujen tilanteiden hahmoina. Erityisesti vesi oli elementtinä Majurille läheinen ja hän tuli tunnetuksi sadunomaisista teoksista, jotka hän toteutti upottamalla valtavan taustakankaan uima-altaan pohjalle. Vesi voi hukuttaa tai viedä mukanaan, mutta sillä on myös kyky kannatella. Susanna Majurin teoksissa sen voi nähdä kuvastavan ihmisen tunteita, muistoja ja alitajuntaa.

Fiktiivisen valokuvakerronnan kautta Susanna Majuri käsitteli omakohtaisia aiheita ja tunteita. Majuri on kertonut fiktion olleen hänelle keino sekä paeta asioita että ratkaista niitä. Sitä, mille ei ollut sanoja, Majuri käsitteli valokuvan avulla.

Näyttely on Suomen valokuvataiteen museon tuotantoa ja sen ovat kuratoineet Maria Faarinen ja Anna-Kaisa Rastenberger.

Liput: Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 5 €
Aikuiset 10 €

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa