Su 12.2.2023 klo 14:00 - 16:00
Kuopion Musiikkikeskus Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio

Taipaleenjoki–ooppera

Taipaleenjoki-oopperan esitykset 16.10.2021 sekä 9.4.2022 ovat siirtyneet sunnuntaille 12.2.2023 klo 14.

Jo ostetuilla lipuilla pääsee helmikuun 2023 Kuopion esitykseen. Lippuja ei tarvitse vaihtaa.

Jos esityksen uusi ajankohta ei sovi, lippupalauksia otetaan vastaan 15.6.2022 saakka. Lippupalautuksia hoitaa Lippupiste Link icon Linkki ja Kuopion Musiikkikeskus Link icon Linkki Lippukauppojen palvelupalkkioita, maksutapa- ja toimituspalkkioita ei palauteta.

Joulukuun alussa Leningradin Sotilaspiirin komentaja Kirill A. Meretskov oli kääntänyt Karjalan kannaksen suuren hyökkäyksen painopisteen Viipurin suunnasta itäiselle Kannakselle. Suomalaisten kova vastarinta alkuperäisellä hyökkäyslinjalla Kannaksella oli yllättänyt puna-armeijan, ja hyökkäysvoimat kaksinkertaistettiin, mutta läpimurtoa ei siitä huolimatta tapahtunut.

Suomi säilytti itsenäisyytensä, mutta jäljelle jäi tragedia.

Taipaleenjoki-ooppera kertoo inhimillisen tarinan Taipaleen taisteluista kansallisrunoilijamme Yrjö Jylhän silmin ja tunnoin. Jylhä koki rintaman kauheudet niiden kokonaisuudessaan johdettuaan Kempin rykmentin 1 pataljoonan toista komppanjaa. Sodan kokemukset saivat lopulta Jylhän riistämään oman henkensä vuonna 1956. Taipaleenjoki-oopperaa on esitetty viimeksi Ilmajoen Musiikkijuhlilla täysille katsomoille vuosina 2010-2012.

Päärooleissa – Jyrki Anttila, Jaakko Kortekangas, Hedvig Paulig, Tiina Maija Koskela, Joonas Asikainen.
Sävellys – Ilkka Kuusisto
Libretto – Panu Rajala

Tervetuloa turvallisesti esitykseen!

Järj. Operart Jyrki Anttila Oy
Liput: permanto 73 € / parvi 63 € / ryhmät min. 10 henk. permanto 63 € / ryhmät min. 10 henk. parvi 57 €
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu.
Palvelu- ja toimitusmaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Liput: Permanto 1-20 rivit: 73 € / 63 € ryhmät väh. 10 hlöä
Permanto 21-25 rivit: 63 €/ 53 € ryhmät väh. 10 hlöä
Takaparvi: 53 € / 46 € ryhmät väh 10 hlöä
Yläparvet, keskiparvet, alaparvet: 46 € / 38 € ryhmät väh. 10 hlöä
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu.