Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on jo mennyt.

Aika Mennyt
Su 15.5. klo 16:00 - 17:00
Paikka
Kuopion kaupunginteatteri Niiralankatu 2, Kuopio
Järjestäjä

Talo horjahti -hyväntekeväisyystilaisuus

Talo horjahti -hyväntekeväisyystilaisuus
Kuva: Kuopion kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatterin ala-aulassa järjestetään sunnuntaina 15.5. klo 16–17 hyväntekeväisyystilaisuus, jossa luetaan ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden tekstejä. Tekstejä esittävät Kuopion kaupunginteatterin näyttelijät. Musiikista vastaa Kuopion kaupunginorkesterin muusikot.

Lipputuloilla tuetaan Unicefin kautta Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneita ukrainalaisia lapsia. Tilaisuuden järjestää Kuopion kaupunginteatterin näyttelijäyhdistys yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa.

Talo horjahti -lukudraamassa kuullaan ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja, jotka on kirjoitettu sodan keskellä helmi-maaliskuussa 2022. Kirjailijat ovat Oleg Mihailov, Olja Grebennik, Julija Gontšar, Lena Ljahušonkova, Ljudmila Timošenko ja Andrii Bondarenko.

Tekstikokonaisuuden ovat koonneet ja kääntäneet yhdessä taiteilijat, kääntäjät ja aktivistit Suomesta ja Ukrainasta. Tekstit on sovittanut kokonaisuudeksi näytelmäkirjailija Elli Salo.

Talo horjahti -tekstejä kuullaan kevään aikana Kuopion kaupunginteatterin lisäksi mm. Turun kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja KOM-teatterissa.

Tukitapahtuma on osa maailmanlaajuista Worldwide Ukrainian Play Readings -lukuhanketta, jota organisoi kääntäjä John Freedman.

Liput: Hyväntekeväisyyslipun hinta on oman valinnan mukaan 10 eurosta ylöspäin. Liput ovelta. Ei ennakkovarauksia.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa