Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.
Aika
18.11.2021 - 19.12.2021
Paikka
Galleria Ars Libera Maaherrankatu 3, Kuopio

Teemu Mäki: Koivutanssi / Dance Like a Birch Tree – Elokuvia ja piirustuksia

Teemu Mäki: Koivutanssi / Dance Like a Birch Tree – Elokuvia ja piirustuksia
Kuva: Teemu Mäki: Koivutanssi

Avoinna: ke–pe 14–18 + la–su 12–17.

Avajaiset torstaina 18.11. klo 18–20. Koronaohjeistukset muistaen. Tervetuloa, välkommen!

Näyttelyn nimiteos perustuu muutamaan katkelmaan käsikirjoittamastani ja ohjaamastani esityksestä nimeltä SINUSTA TULEE KOIVU (2017). Se oli kolme ja puolituntinen yhdistelmä tanssia, teatteria, runoutta, dokumenttia ja osallistavia harjoitteita. Tein tänä vuonna huvikseni sen pohjalta kymmenminuuttisen videoteoksen nimeltä KOIVUTANSSI. Ars Liberassa se on ensimmäistä kertaa esillä.

Ars Liberan tapaiset pienet, usein lähes ilman rahoitusta toimivat galleriat ja esiintymispaikat ovat yhtä tärkeä osa taide-elämää kuin pääkirjastot, sinfoniaorkesterit ja suuret museot. Näissä riippumattomissa ja yleensä taiteilijavetoisissa tiloissa taide on usein vapaimmillaan ja rohkeimmillaan.

Juuri ennen tätä näyttelyä ohjasin Kansallisoopperassa esitetyn oopperan nimeltä AUTUUS, jonka Antti Auvinen sävelsi. Tuon Ars Liberaan myös päivitetyn version lyhytelokuvasta nimeltä TAVALLISTA TAPPAMISTA, joka perustuu yhteen kohtaukseen tästä oopperasta.

Laitan tähän näyttelyyn esille vain teoksia, jotka on tehty ilman rahaa, kannustaakseni muitakin tekemään taidetta myös silloin, kun mitään ns. tuotantobudjettia ei ole. Tietenkin tämä on vain osatotuus, sillä olen taidemaailman hyväosaisia, niitä jotka ovat saaneet paljon apurahoja ja palkkaa taiteen tekemisestä. Myös edellämainitut tanssiesitykset ja oopperat ovat olleet hyvin rahoitettuja hankkeita. Toisaalta on kuitenkin niin, että Ars Liberaan tuomieni piirustusten ja leffojen tekemiseen en ole tarvinnut lainkaan rahaa, vaan vain aikaa, tekemisen intoa ja pari kaveria.

Taiteen tekemisen iloa ja taiteesta nauttimisen iloa kaikille toivottaen,

TEEMU MÄKI
taiteilija / kirjailija / ohjaaja / tutkija

Liput: Vapaa pääsy

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.