Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2022.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
28.5. - 19.6.
Paikka
Galleria Ars Libera Maaherrankatu 3, Kuopio
Järjestäjä

Yasushi Koyama: Herra Otso

Yasushi Koyama: Herra Otso
Kuva: Yasushi Koyama: Herra Otso − eläinveistoksia ja installaatio

Avoinna: ke–pe 14–18 + la–su 12–17.

Avajaiset perjantaina 27.5. klo 18–20. Tervetuloa!

Yasushi Koyaman yksityisnäyttely Herra Otso avautuu Galleria Ars Liberassa perjantaina 27.5.2022.

”Muinaisina aikoina karhua palvottiin metsän jumalana, niin Suomessa kuin Japanissakin. Japanilaisen alkuperäiskansan, ainujen karhufestivaali oli rituaaliseremonia ja festivaali, jossa karhun sielu sekä metsän henget lähetettiin tästä maailmasta toiseen maailmaan. Ihminen on uskonut, että karhuissa on jotain pyhää. He ovat puhuneet karhun kautta metsän näkymättömälle elämälle. Karhumaailma, jonka luon puusta käsin talttaa käyttäen, on mielestäni rituaalinen seremonia metsän kunnioittamiseksi.

Näyttelyssä esitän puusta, kivestä ja keramiikasta tehtyjä karhuveistoksia sekä koivupuusta tehdyn installaation karhumetsän ilmentämiseksi. Suurin työ on puuveistos nimeltä Karhun kalaonni (155 x 50 x 50 cm). Tein sen Suvisaaren venetehtaalla, jonka Kuopion muotoiluakatemian taiteilijaresidenssi järjesti minulle. Teosta ovat inspiroineet Kuopion pronssinen, kaloja kantava Veljmies-patsas, kalakukko, muikkuravintola Sammon kalaruoat sekä ainujen karhuveistokset. Karhun kalaonni -veistos lahjoitetaan näyttelyn jälkeen Kuopion yliopistolliselle sairaalalle.

Näyttelyn nimi on Herra Otso. Ajattelen metsää tilana, jossa ihminen kohtaa äitiluonnon. Me ihmiset olemme osa luontoa ja osa maapalloa. Olemme kohdanneet ilmastonmuutoksen ja luonnonkatastrofit. Ajattelen uudelleen ihmisen ja luonnon suhdetta käyttämällä metaforaa karhusta, Herra Otsosta, metsän jumalana kansanperinteen ja antropologian näkökulmasta. Näyttelyssäni haluan ilmaista karhun metsäantropologiaa Suomessa ja Japanissa.

Tekemiäni eläinveistoksia on kuvailtu söpöiksi, viattomiksi ja humoristisiksi. Suurin osa puuveistoksista on tehty yhdestä puusta käsin talttaa käyttäen. Olen oppinut perinteistä puunveistoa maorien, ainujen, székelien ja suomalaisten kuvanveistäjiltä. Suomalainen luonto, muotoilu ja kuvitus, suomalaisten taiteilijoiden Katja Tukiaisen ja Kim Simonssonin taide sekä Muumit ovat myös inspiroineet minua. Myös japanilaisella mangalla, animella ja Yoshitomo Naran neo-pop-taiteella on ollut vahva vaikutus taiteelliseen kieleeni.

Näyttelyä ja työskentelyäni tukee Taiteen edistämiskeskus. Kaksi näyttelyn veistosta on tehty Serlachius-residenssissä Mäntässä.”

Biografia lyhyesti:
Valmistuin kuvataiteilijaksi Saimaan AMK (LAB AMK):sta vuonna 2010 ja ylemmästä AMK:sta vuonna 2016. Kuulun Suomen Kuvanveistäjäliittoon, MUU ry:hyn, Helsingin Taiteilijaseuraan, Teollisuustaiteen Liitto Ornamoon ja Kuvasto ry:hyn.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.