Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.
Aika
12.6.2024 - 15.9.2024
Paikka
VB-valokuvakeskus Kuninkaankatu 14-16, KUOPIO
Järjestäjä

Gregory Crewdson - Eveningside

Gregory Crewdson - Eveningside
Kuva: © Gregory Crewdson, Madeline's Beauty Salon, from Eveningside series, 2021-2022.

Yhdysvaltalainen Gregory Crewdson (s.1962) on kolmen vuosikymmenen ajan luonut kuvaa keskiluokkaisesta Amerikasta, jossa aitojen ympäröimä esikaupunki tuijottaa suurin silmin häivähdyksiä jo kauan sitten kuihtuneesta unelmasta. Elokuvamaisesti lavastetut valokuvat kokoavat yhteen sirpaleita hämärtyvästä maailmasta. Crewdsonin tuotannossa kietoutuvat upeasti toisiinsa autobiografinen ulottuvuus ja kuva Amerikasta ilman loistoa. Yksi ihmiskunnan näyttämöistä on hiljaisen ahdistuksen ja synkkyyden kyllästämä. Vaaleat valot ja autiot kadut ovat toistuvia teemoja. Teokset ovat suunniteltu elokuvakohtauksiksi tuottamaan valokuvia, jotka todennäköisemmin jäävät valokuviksi elokuvista, joita ei ole olemassa.

Esillä olevan trilogian Cathedral of the Pines, An Eclipse of Moths ja Eveningside -sarjojen teokset ovat syntyneet vuosina 2012-2022. Trilogian rinnalla on pienempiä valokuvia aiemmasta, vuonna 1996 luodusta sarjasta Fireflies. Kokonaisuus avaa ainutlaatuisen näkymän vuosikymmenen luomistyöhön paljastaen sen kaksi maailmaa: intiimin sekä poliittisen. Juuri näiden ulottuvuuksien työstäminen on tehnyt Crewdsonista merkittävän hahmon valokuvataiteessa.

Näyttelyn on kuratoinut yksinomaan VB-valokuvakeskusta varten Jean-Charles Vergne.

__

Avoinna kesä-elokuu: ma-pe 12-18, la-su 11-16, syyskuu: ti-pe 12-18, la-su 11-16, ma suljettu. Juhannus 21.-23.6.2024 suljettu.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.