Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2023.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
La 30.9.2023 klo 13:15
Paikka
Kuopion kaupunginteatteri Niiralankatu 2, Kuopio
Järjestäjä

Hytti nro 6

Hytti nro 6
Kuva: Sampo Jaakkola

Finlandia-palkitun bestsellerin kotimainen kantaesitys muailman navassa!

Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus muuttuvasta maailmasta ja toiseudesta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, suomalainen tyttö ja venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki vanhan Neuvostoliiton. Hämmentävän epäsovinnainen ja epätahtinen tutustuminen. Parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä.

Päiväkausia kuluu ennen kuin Moskovasta päästään Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin, juna jyskyttelee ohi kulahtaneiden ja kummallisten maisemien. Venäläiset ovat ehkä lannistettuja, mutta aina kekseliäitä ja yllätyksiin yltäviä. Matka voi ottaa lujille, mutta tylsä se ei ole.

Mies on karkea kaivostyömies ja sitten paljon muutakin, tahtomattaan jaloa. Tytöllä on päänsä sisässä oma maailmansa, rakkautensa, intohimonsa Altai-vuorten kalliomaalauksiin. Niitä kohti.

Rosa Liksomin kirja Hytti nro 6 voitti julkaisuvuonnaan 2011 Finlandia-palkinnon. Juho Kuosmasen ohjaama elokuvaversio voitti Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix´n ja Suomessa kahdeksan Jussi-palkintoa.

Aikakausi on 1980-luvun ja Neuvostoliiton loppua. Neuvostonostalgia avaa näkymää barbaarista hyökkäyssotaa käyvän nyky-Venäjän juuriin. Aika on totuuden näyttämisen, ei selittelyn tai siloittelun – diktatuureilla on aina samat kasvot, pohjimmiltaan.

"Kaikilla ihmisillä on oltava elämä samalla tavalla, joko yhtä hyvin tai yhtä huonosti".

Rooleissa Sari Harju, Mika Juusela (vier.), Katri-Maria Peltola, Virpi Rautsiala ja Vilho Natunen.

Liput: 33€ / peruslippu
31€ / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
29€ / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.