Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2023.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
To 10.8.2023 klo 14:00 - 14:15
Paikka
Kuopion korttelimuseo Kirkkokatu 22, Kuopio
Järjestäjä

Jalkapalloa ja kunnian kenttiä -korttelivartti

Jalkapalloa ja kunnian kenttiä -korttelivartti
Kuva: Kuopion korttelimuseo

Jalkapalloa ja kunnian kenttiä -korttelivartti

Kuinka jalkapallotoiminta laitettiin alulle Pohjois-Savossa? Miten paikalliset seurat ovat kasvaneet ja kehittyneet? Miten naisjalkapalloilu buumi syntyi? Kuinka juniorityöhön on aikojen saatossa panostettu? Näihin kysymyksiin saat vastauksia korttelivarteilla, eli noin viiteentoista minuuttiin tiivistetyillä napakoilla tietoiskuilla, joita järjestetään kuukausittain Kuopion korttelimuseon Jalkapalloa ja kunnian kenttiä -näyttelyssä.

Korttelivartti torstaina 10.8. klo 14.00:
Jalkapalloilun alku Kuopiossa

Korttelivartti torstaina 14.9. klo 14.00:
Naisjalkapalloilun historiaa Kuopiossa

Jalkapalloa ja kunnian kenttiä – pohjoissavolaista jalkapallohistoriaa 18.11.2022–17.9.2023

Näyttely luo kuvan maakunnan jalkapalloilun ja sen ympärille muodostuneen fanikulttuurin kehityksestä. Kokonaisuus sisältää esineistöä sekä maakunnan jalkapalloseuroilta että nykyisiltä ja entisiltä pelaajilta. Näyttelyssä jalkapalloilun historiaan syvennytään maakunnan mielenkiintoisimpien pelikenttien, legendaaristen pelaajien ja ansiokkaan kasvattajaseuratyön kautta. Näyttelyssä seurataan KuPSin nousua takaisin suomalaisen jalkapalloilun terävimpään kärkeen ja vieraillaan tuon nousun mahdollistaneilla maakunnan tähtikasvattamoilla. Näyttely avaa jalkapallokulttuuria myös varusteiden ja lajin kehityksen näkökulmasta.

Näyttely perustuu vuonna 2020 ilmestyneeseen teokseen Kunnian kentät – kirja savolaisista jalkapallopyhätöistä.

Liput: 8,00 / 5,00 €
Alle 18-vuotiaat maksutta

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa