Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2023.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
To 7.12.2023 klo 18:00
Paikka
Kuopion Musiikkikeskus Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio

Kausikonsertti 8: Suomen mestareita

Kausikonsertti 8: Suomen mestareita
Kuva: Kuopion kaupunginorkesteri

Kuopion kaupunginorkesteri
Eugene Tzigane, kapellimestari
Mirka Viitala, piano

Leevi Madetoja: Sinfonia nro 1 F-duuri op. 29
Einar Englund: Pianokonsertto nro 1
Helvi Leiviskä: Sinfonia nro 1 B-duuri

Kausikonsertti-sarjan päättävässä konsertissa nostetaan esiin kolmen 1900-luvun suomalaisen säveltäjämestarin harvemmin kuultuja teoksia, jotka ovat osa monikasvoista musiikillista identiteettiämme. Sibeliusta seuranneen romantikkopolven merkittävimpiin säveltäjiin kuuluvan Leevi Madetojan sävelkuvassa yhdistyvät suomalaiskansallinen melankolia ja ranskalainen eleganssi – hänen esikoissinfoniansa syntyi samana vuonna kuin suuri sinfonikko Einar Englund. Taitavana konserttipianistina tunnetulla Englundilla oli pianomusiikin säveltäminen verissä; 1. pianokonserton pulssilla on herkkävaistoinen ja ilmaisuvoimainen tulkitsija, Mirka Viitala. Lasikaton murtaneelle Helvi Leiviskälle musiikki oli merkittävä inhimillinen voimavara, jolla on voima muuttaa maailmaa: illan päättää hänen myöhäisromanttinen ensimmäinen sinfoniansa.

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri

Liput: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat
4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa