Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.
Aika
28.9.2023 - 1.10.2023
Paikka
Kino Kuvakukko Vuorikatu 27, Kuopio
Järjestäjä

Kuopio Vilimit 2023

Kuopio Vilimit 2023
Kuva: ISAK ry

KUOPION VILIMIT JÄRJESTETÄÄN TÄNÄ SYKSYNÄ JO 36.KERRAN!
Elokuvafestivaalin teemana 2023 on LIIKE.

Tässä yhteydessä ”liike” viittaa kolmeen elokuva-ilmaisun alalajiin/teemaan: Tanssi, Sirkus sekä Martial Arts* (=”kamppailulajit”*).

Festivaalin elokuvaohjelmisto julkistetaan elokuussa.

Alkusyksy on paitsi pimeneviä iltoja niin myös leffassa käynnin kulta-aikaa. Tervetuloa siis, kaiken maailman lomahaihattelujen parista takaisin jykevään kaupunkikulttuuriin, jossa elokuvateattereiden vetovoima yltyy jälleen.

Valkokankaan lumo syttyy täyteen vauhtiin myös Kino Kuvakukossa, Itä-Suomen elokuvakulttuurisessa mekassa, ja LIIKE-VILIMEILLÄ (28.9. -1.10.2023) pääsee vaivattomasti mukaan muuveihin.

Liike-teemaisten elokuvien valinta on liikkunut villisti ja vapaasti, liki 100 vuoden ikähaitarilla. Ohjelmiston vanhin elokuva on vuodelta 1926 (A Page of Madness, avajaiselokuva LIVE-säestyksellä – japanilaisklassikon säestää nouseva tähti Sampo Wiik). Uusin saa ensi-iltansa syksyllä 2023 (Dancing Queen, Seattlen elojkuvafestivaalin 2023 voittaja-elokuva).

1970- ja 1980-lukujen moninainen city-kulttuurinen syke sai ohjelmiston suunnittelussa erityistä painoarvoa. Tuolloin syntyi nuorisovetoisessa populaarikulttuurissa paljon uutta.

1970-luvulla musiikillisten muoti-ilmiöiden kärkeen kurvaili globaaliksi äitynyt disco. Eikä disco olisi ollut paljoa mitään, eikä varsinkaan aivan oma, laajeneva maailmankaikkeutensa – ilman liikettä, ilman tanssia!

Koreografioita, elekieltä, tanssikursseja ja -kisoja, disco-elokuvat (!!!) sekä tietenkin niitä erityisen tanssittavia supermega-hittejä, joista ikonisimmat soivat yhä radiossa, netissä -ja diskoissa ympäri maailman (ja joita tehtaillaan yhä lisää).

Myös hurjempien ala- ja vastakulttuurien kansainvälinen noste tapahtui osin elokuvien välityksellä. Mukana oli myös yhteiskunnallisen protestin lähtökohtia ja aineksia, aina kansanliikkeiden tunnusmerkistöön asti. Eivätkä kadut täyttyneet vain marsseista, megafoneista ja mellakkapoliiseista – omaehtoiset kaupunkikulttuurit merkitsivät myös hauskanpitoa, uutta omaa musiikkia ja uusia tapoja tanssia.

Joidenkin esitysten alkuun on luvassa myös paikallisten, eri tanssi/ liike-lajien aktiiviharrastajien puheenvuoro lajin harrastusmahdollisuuksista tällä alueella.

Järj. Alueellinen elokuvakeskus ISAK ry, pääyhteistyökumppanina Kino Kuvakukko

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.