Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2023.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
9.12.2023 - 28.1.2024
Paikka
Kuopion taidemuseo Kauppakatu 35, Kuopio

Reijo Kärkkäinen – So Far

Reijo Kärkkäinen – So Far
Kuva: Reijo Kärkkäinen, Hamlet of Corona Bar, 2023. Kuva: Reijo Kärkkäinen

ti-su 10 - 17, ke 10-19
ma suljettu

Kuopion taidemuseon näyttelyvuosi huipentuu Reijo Kärkkäisen (s.1964) retrospektiiviseen So Far -näyttelyyn. Näyttelyn piirrokset, grafiikka, maalaukset, valokuvat, kollaasit ja installaatiot ovat visuaalista tykitystä, jotka jättävät jälkeensä hämmennyksen tunteen. Taiteilija käsittelee teoksissaan kokemuksiaan ja tunteitaan ilman valmiita vastauksia. Ilmaisu on rajua ja rujoa, mutta yhtä lailla jäntevää ja harmonista.

Tuottelias ja kansainvälinen taiteilija kertoo tunteneensa hengenheimolaisuutta ekspressionismiin, pop-taiteeseen ja art brutiin. Kärkkäinen on kulkenut taiteessaan alusta lähtien omia polkujaan. Hänet tunnetaan ekspressiivisistä värikylläisistä maalauksistaan, piirroksistaan ja sarjakuvataiteestaan.

Ekspressiivistä maalauksista, piirroksista ja sarjakuvataiteesta tunnetun kuopiolaisen Reijo Kärkkäisen näyttely esittelee tinkimättömän ja monipuolisen taiteilijan. Hänen teoksensa ovat kaaoksen jäsentämistä, viivojen ja värien sommitelmia.

Vuonna 2000 Taideteollisesta korkeakoulusta graafiseksi suunnittelijaksi valmistunut Reijo Kärkkäinen on lapsuudesta asti ollut kiinnostunut sarjakuvista, jotka tarjosivat hänelle tien kuvataiteen maailmaan. Sarjakuvien kuvakieli näkyy hänen tuotannossaan piirroksiin ja maalauksiin liitettyinä teksteinä ja hahmoina sekä teosten tarinallisuutena.

Reijo Kärkkäinen on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä vuodesta 1990 alkaen, osallistunut kymmeniin kotimaisiin ja ulkomaisiin ryhmänäyttelyihin, hänen töistään on painettu taiteilijakirjoja ulkomailla. Hän on Taidemaalariliiton, Helsingin taiteilijaseuran, Kuopion Kuvataiteilijat – Ars Liberan, Le Dernier Crin, Kutikuti ry:n, MUU ry:n, Suomen Sarjakuvaseuran ja Suomen Taidegraafikot ry:n jäsen. Reijo Kärkkäisen teoksia löytyy lukuisista yksityisistä ja julkisista taidekokoelmista sekä Suomesta että ulkomailta.

Liput: 10€ / 5€

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.