Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2023.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
19.7. - 23.7.
Paikka
,, Kuopio
Järjestäjä

XIX BAROKKIKUOPIO

XIX BAROKKIKUOPIO
Kuva: BarokkiKuopio

Luonto on täynnä ääniä: linnut laulavat, haavat havisevat, hevoset hirnuvat ja purot solisevat. Kuten ihmisillä, musiikillakin on luonne, jonka jokainen kuulija kokee omalla tavallaan.

Musiikilla voi matkia luontoa ja kuvailla asioiden luonteita, taivaankappaleiden välisiä liikkeitä, antiikin lääketieteen ruumiinnesteiden tasapainoa tutkivaa humoraalioppia, alkemismia ja horoskooppeja, sekä vaikkapa ihmisten ikäkausia, kansallisuuksia, ammatteja ja erilaisia luonteenpiirteitä.

Musiikkia voi myös luoda ja kuunnella missä vain, luonnon helmasta aina erilaisiin, oman luonteensa tilaisuuteen luoviin rakennuksiin.

BarokkiKuopion ohjelma tutkii tällä kertaa kaikkea luontoon ja luonteisiin liittyvää, itserakkaudesta linnunlauluun! Tänä kesänä mukana on myös meditatiivinen Pleasure Garden -ääni-installaatio, joka yhdistää musiikkia, linnunlaulua ja kesäisen metsän ääniä Puijon luontopolulla.

Barokkimusiikin villien rönsyjen lisäksi kuullaan mm. Turkka Inkilän vuodenaikojen kiertoon pohjautuvan Almanac -teoksen kantaesitys, tutkitaan barokkityylisten tanssiosien ja viritysjärjestelmien kaikuja J. S. Bachin ja Alina Dumitrescun musiikkia tanssiin yhdistävässä konsertissa, sukelletaan itserakkauden ja muiden ihmisluonnon vähemmän imartelevien puolien syövereihin ja tutustutaan raamatuntekstien luontovertauksiin.

Lastenkonsertissa huvitutaan Aurinkokuninkaan oikukkaasta luonteesta ja tutustutaan samalla barokkisoittimiin ja kuninkaan hovin musiikkiin!

Festivaalin päättökonserttina kuullaan Genevieve Laceyn ja BarokkiKuopion taiteellisen johtajan Matias Häkkisen suunnittelema värikylläinen, eriluonteisten teosten karaktäärejä ja ominaispiirteitä vaaliva ohjelmakokonaisuus.

BarokkiKuopion pääyhteistyökumppanina toimii edelleen lempiorkesterimme Ensemble Nylandia ja Nylandian alla toimiva Café Barock -konserttisarja.

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.