Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2022.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
16.9.2022 - 26.3.2023 klo 10:00 - 17:00
Paikka
Kuopion museo Museokatu 1, Kuopio

Julius Caesar - kunniasta kuolemattomuuteen

Julius Caesar - kunniasta kuolemattomuuteen

Julius Caesar oli kunnianhimoinen poliitikko, ovela strategi, taitava puhuja ja armoton sotapäällikkö, mutta myös kaupunkisuunnittelija, lainsäätäjä ja kirjoittaja. Caesar onnistui saavuttamaan ennennäkemättömän vallan Rooman valtakunnassa ja häntä voidaankin pitää keisarikunnan isänä. Hänen johdollaan menneen läntisen maailman imperiumi alkoi syntyä. Caesar itsekin kuvasi itseään sanoin “ei itsevaltias vaan Caesar”.

Näyttely Julius Caesar – kunniasta kuolemattomuuteen piirtää muotokuvan Rooman historian suuresta legendasta. Huikea kokonaisuus sisältää alkuperäisesineistöä Italiasta ja Saksasta sekä aikakauden esineistöä Suomesta. Caesar on ollut suosittu hahmo myös taiteessa ja kirjallisuudessa ja hänen legendansa on innoittanut taiteilijoita kautta aikojen, ja myös tätä perintöä esitellään näyttelyssä. Caesarin salamurha muutti historian kulkua ja se on edelleen yksi kiinnostavimpia ja kiehtovimpia historiallisia jännitystarinoita.

Näyttely on Kuopion museon ja italialaisten kiertonäyttelyitä tuottavien Exponan sekä Contemporanea Progettin yhteistyön tulos. Julius Caesarista kertova näyttely saa maailman ensi-iltansa Kuopion museossa 16.9.2022. Myös Kuopion museon monitoimitilasta löydät maistiaisia Julius Caesar -näyttelystä. Maksuttoman alakerran näyttelyn kaksi kantavaa teemaa ovat Rooman valtakunnan jälkivaikutus ja roomalaisaika Suomessa.

Näyttelyn mittavan tapahtumakokonaisuuden kautta pääset syventymään antiikin aikaan. Rooman ajan historiaa käsittelevällä luentosarjalla maineikkaat luennoitsijat tarkastelevat aikakautta, sen kulttuuria ja henkilöitä eri näkökulmista! Haluaisitko tutustua oppaan johdolla Julius Caesarin elämään vai oletko enemmän kiinnostunut aikakauden skandaaleista? Näyttelyssä pääset myös halutessasi ratkaisemaan Diktaattorin murha museomysteerin. Vai kaipaisitko kenties piristystä vuoden pimeimmän ajankohdan alkuun auringonjumalan kunniaksi vietettävien Ludi Solis –juhlien muodossa? Katso kaikki tapahtumat Kuopion museoiden tapahtumakalenterista.

Nyt antiikin Roomaan pystyy sukeltamaan myös tyhyilyn tai pikkujoulujen merkeissä! Roomalaisissa pidoissa tutustutaan museon näyttelyyn ja sen päähenkilöön Julius Caesariin sekä maistellaan italialaisia viinejä oppaan kertoillessa antiikin aikaisista juomista ja juhlakulttuurista. Lue lisää täältä ja varaa oma pakettisi ajoissa!

Ikärajasuositus 8 vuotta.

Muut saman käyttäjän lisäämät