Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.
Aika
1.3.2024 - 26.5.2024
Paikka
VB-valokuvakeskus Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
Järjestäjä

Sanna Kannisto - Levähdyspaikka

Sanna Kannisto - Levähdyspaikka
Kuva: Sanna Kannisto, Motacilla flava, (keltavästäräkki/ western yellow wagtail), 2017.

Sanna Kannisto (s. 1974) on valokuvannut luonnon lajien moninaisuutta kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuosien varrella Kannisto on kehittänyt omaleimaisen kuvallisen ilmaisutavan, jossa yhdistyvät luontokuvaus, valokuvataiteen keskeiset kysymykset ja tieteelliset tavat esittää luontoa.

Kannisto työskentelee usein tiiviissä yhteistyössä luonnontutkijoiden kanssa pohtien kuvissaan taiteen ja tieteen rajapintoja. Hän ei tutki vain eri lajien piirteitä vaan myös tieteellisen visualisoinnin koodeja. Myös oma positio toimijana, kokijana ja tutkijana on tarkastelun alla. Hänen kehittämänsä kenttästudio toimii sekä laboratoriona että esiintymislavana valokuvausprosessille.

Kanniston teoksissa on läsnä myös vahva henkilökohtaisen ilmaisullisen kerronnan tarve. Huoli luonnontilasta, muun muassa lintu- ja hyönteislajien vähentymisestä, on taiteilijalle tärkeä aihe. Visuaalisesti kauniiden kuvien välityksellä Kannisto hakee katsojissa tunnereaktiota, jolla voi vaikuttaa myös asenteisiin.

Levähdyspaikka näyttelyssä on esillä Sanna Kanniston valokuvateoksia vuosilta 2014-2023, sekä kolme videoteosta ja dokumentaarinen filmi työskentelystä.

Liput: 12/7/0 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.