Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on vuodelta 2023.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Aika Mennyt
9.6. - 15.10.
Paikka
VB-valokuvakeskus Kuninkaankatu 14-16, Kuopio

Spencer Tunick

Spencer Tunick
Kuva: yksityiskohta teoksesta Spencer Tunick: Breda 15, 2001.

Newyorkilainen valokuvataiteilija Spencer Tunick on dokumentoinut elävää alastonta mallia julkisissa tiloissa valokuvan ja videon keinoin yli 30 vuoden ajan. Vuodesta 1994 lähtien hän on toteuttanut yli sata massa-installaatioita osallistaen niihin kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia alastomia vapaaehtoisia. Teoksillaan Tunick kannustaa arvostamaan ihmiskehoa ja katsomaan sitä ikään kuin taidemuotona, aivan kuten maalausta tai veistosta. Kun muut taiteilijat maalaavat maiseman öljyväreillä tai muotoilevat ideansa savesta, Tunick käyttää paljasta ihoa ja sen lukemattomia sävyjä tuottamaan eräänlaisen abstraktion ja uuden muodon. Alastomista ihmisjoukoista koostuvat valokuvat eivät korosta seksuaalisuutta, vaan haastavat näkemyksemme alastomuudesta ja julkisesta tilasta.

VB-valokuvakeskuksen tuottamassa näyttelyssä nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa osallistujia varten tehtyjä vedoksia ympäri maailman toteutuneista installaatioista. Vaikutelma ihmisten muodostamista yhtenäisistä pinnoista korostuu rinnakkain isompien näyttelyvedosten kanssa, jotka tuovat esiin installaatioiden yksityiskohtaisemman puolen. Osallistujien kokemusta tuodaan esiin videomateriaalin kautta ja esillä ovat myös Helsingissä vuonna 2002 toteutetut teokset.

Näyttely edeltää Kuopiossa järjestettävää Spencer Tunickin installaatiota, joka toteutetaan heinäkuun 15. päivä 2023. Näyttelyn yhteydessä tullaan julkistamaan ja asettamaan näytteille Tunickin uusin, nimenomaan Kuopiossa syntynyt teos.

Liput: 10/5/0€

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa