Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on jo mennyt.

Aika Mennyt
31.5.2021 - 30.6.2021
Paikka
37LunkiShop Puijonkatu 37, Kuopio

Ihmeellinen elämä - Anja Sollas

Ihmeellinen elämä - Anja Sollas
Kuva: Anja Sollas

37LunkiShop. Nilsiän maaseudulla asuvan taiteilija Anja Sollaksen teokset syntyvät ympäröivän luonnon ja villiintyneen puutarhan sekä Neiti Kissan inspiroimina.

Runsas ja rehevä kasvusto ja alati vuodenajan ja valon mukaan muuttuva maisema tulvivat värikkäistä teoksista ja muistuttavat luonnon ihmeellisestä kauneudesta mutta myös ympäristön ja elämän hauraudesta. Kukat, jotka kukkivat ja lakastuvat, ilta-auringon maalaama taivas joka on jo minuutin kuluttua toisenlainen ja kesän päiväperhoset tuovat mieleen haikeasti ohikiitävät hetket jotka muuttuvat peruuttamattomasti menneisyydeksi. Samalla luonnon yltäkylläinen ja yllättävä kauneus pakottaa pysähtymään ja ihastumaan.

Näyttelyn toisen osan muodostavat huikeat aikamatkat Neiti Kissan opastuksella ja avustuksella. Muotoaan muuttava ja notkeasti eri henkilöhahmoihin adaptoituva kissa seikkailee mm. 60-luvun New Yorkissa, omaksuu Mata Harin hahmon ja käy ihmettelemässä Neito Perhon kohtaloa synkässä kartanossa. Neiti Kissa ottaa haltuun myös taiteilijan kodin ja tuskailee nukkumisen kanssa.

Pienen kissansa johdattamana Anja Sollas löysi itsestään uudelleen lapsuuden ajan luovuuden ja rohkeuden kertoa tarinoita sadun ja unen rajamailta.

Galleria avoinna
ma-pe 11-17
la 10-15

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.