Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tapahtumat muuttuvat lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tapahtuman tiedot järjestäjän sivuilta. Noudatathan kaikissa toimissasi THL:n yleisiä ohjeistuksia.

Tapahtuma on jo mennyt.

Aika Mennyt
La 6.8. klo 18:00
Paikka
Muuruveden Kylätalo Rantatie 9, Muuruvesi
Järjestäjä
Taste Savo & Muuruveden Kyläyhdistys ry
https://www.tastesavo.fi/muuruveden-taiteilija-illallinen

Muuruveden taiteilijaillallinen

Muuruveden taiteilijaillallinen
Kuva: Taste Savo

Vuonna 1891 taidemaalari Eero Järnefelt vietti kesää Muuruvedellä Kauniskankaan ja Kuninkaisen maisemissa. Kesän aikana syntyi Järnefeltin ja hänen vaimonsa Saimin ensimmäinen lapsi. Tuore isä maalasi Muuruvedellä kaksi kenties tunnetuinta teostaan – Lehmisavu ja Heinäkuun päivä. Järnefeltien vieraana piipahtivat mm. Järnefeltin lanko Jean Sibelius ja Juhani Aho puolisoineen.

Järnefeltit vieraineen, Kauniinkankaan emäntäpiika ja Kuninkaisen torpan väki tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä Muuruveden kylätalolla. Esitys pohjautuu Tatu Kokon kirjaan Heinäkuun päivä, käsikirjoitus Maila Lonkila.

Esitykseen sisältyy alkumalja, huikopalloo (savunauta, sienisalaatti, ruisleipä), pääruokana kalakukkoa ja kokkelipiimä, kauden kasviksia. Ruokajuomana kotikalja ja vesi. Jälkiruokana uunijuusto ja lakkahillo, kahvi ja britakakkua. Ruoka tarjoillaan istumapöytiin. Ohjelma toteutuu, mikäli osallistujia vähintään 40 ja maksimi määrä on 55 henkilöä.

Liput: 65 €

Muut saman käyttäjän lisäämät

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.